Cami İnşası

Neden mescit inşa ediyoruz?


 
 

Dernek olarak savaş, afet, kıtlık vb zorlu şartlar ile mücadele eden coğrafyalarda ayni ve nakdi destekte bulunmak için çalışmalar yapıyoruz. Bölgelerde varolan genel sıkıntılara ve özel olarak bölgede yaşayanların sıkıntılarına çözüm üretmek üzere çalışıyoruz.

Kimi zaman nakit kimi zaman kumanya dağıtımları yapıyoruz. Su kuyusu açılması gereken bölgelere bu konuda destek için harekete geçiyoruz. Tüm bunlar akla gelebilecek ilk yardımlar arasında yerini alıyor ancak yardımların bir de hayatın devamlılığının sağlanması yönündeki önemi var. Örneğin okul ve mescit projeleri ile bölgede yaşayan halkın hayatlarına devam edebilmelerini ve zor şartlar altında da olsa temel hakları olan hizmetlere ulaşabilmelerini önemsiyoruz.

Bir çocuğun yaşadığı savaş ya da kıtlık ortamında hayatın güzel yönünü biraz olsun görebilmesi için okullar inşa etmeyi ve bu okullarda kişisel ve psikolojik gelişimini desteklemeyi önemsiyoruz. Mescid inşaları da tam olarak böyle bir görev görüyor. İnsanların manevi ihtiyaçlarını giderebilecekleri, aynı ortamda buluşup dua edebilecekleri bir ortamın sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden gittiğimiz coğrafyalarda yıkılmış tahrip olmuş mescidlerin onarılması ve hiç mescid olmayan bölgelerde mescid inşa etme projeleri yürütüyoruz.

Mescidler; ilim yuvası, mescidler Allah’ın adının hep bir ağızdan anıldığı bereketli orortamlar. Bu yüzden biz bu projemizden bahsederken her zaman başı ortası ve sonu hayr olan projemiz diye bahsediyoruz. Sonucunda şunu söylemek isteriz ki maddi ve manevi ihtiyaçları, değerleri yağmalayan, zulmeden zalimlerin karşısında onaran taraf olabilmek için çok çalışmak zorundayız. Bu yolda gönüllü olarak bize destek olmak isteyen herkesi yanımızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Mescid inşa projeleri hakkında ayrıntılı bilgi almak ve destek olmak isterseniz bizimle sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Bağış Yap




Diğer Projeler