Hakkımızda

Biz Kimiz? Hikayemiz Ne?

Uluslararası Aile Yardım Derneği, yetimleri dert edinen bir aile tarafından, 2018 yılında İstanbul’da kuruldu. Derneğimizi kurmak için içimizde oluşan hisleri ve harekete geçme arzusunu, bu ümmetin yetimlerine borçluyuz. Savaşta babası, annesi ölen yetim çocukları, eşini kaybeden hanımları görünce "bir şeyler yapmalıyız dedik". Gördüğümüz manzaralar bizi fazlasıyla etkiliyordu. Bu derdimizi alıp yola koyulduk ve elhamdulillah Allah’ın yardımını daima hissettik. Tamamen gönüllü olarak büyük bir sevgi ve merhametle bu yolda yürüyoruz.

Kuruluş amacımız elbette mazlum coğrafyaların, hüzünle yoğrulmuş hayatlarına, insanlarına bir omuz olmak ve kıtaları aşarak gerekli maddi ve manevi yardımları ulaştırmaktı. Resulullah'ın (sas) bizi teşvik eden sözlerini, fiillerini heybemize doldurup bu yolda azık ettik. Hem müjde olmalıydık mazluma hem de mazluma müjde olanın elde edeceği hayırlara muhatap olmalıydık. Bu yolda bize eşlik eden çalışma arkadaşlarımızla, günden güne büyümenin verdiği sevinci yaşıyoruz. Yaraları açanların aksine merhem olabilmeyi hedefliyoruz. Her türlü ayni ve nakdi yardımı ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmak için çalışıyor, kıtaları aşan kardeşlik bağları kuruyoruz. Gayemiz, tüm çocukların ellerinden alınan çocukluklarını yaşayabilmeleri.

İstiyoruz ki her çocuğun tek derdi kıyafetine sıçrayan böğürtlen ve çamur lekeleri olsun, her çocuğun hayatı lunapark sevincinde olsun. Anne babalar çocuklarına mahcup olmasınlar istiyoruz. Açlıktan değil heyecandan ya da mutluluktan uyuyamayan çocukların ve ailelerin sayısı artsın istiyoruz. Bu yoldaki en değerli motivasyonumuz ise vesile olduğumuz tebessümler. Yolumuzun uzun ve meşakkatli olduğunu elbette biliyoruz ve biz dernek olarak her zaman diyoruz ki: "Gönül gönüle verince yol mu dayanır?".

 

Misyonumuz

Uluslararası Aile Yardım Derneği olarak, kıtlık bölgesinde yaşayan, savaş mağduru ve zulüm altında olan kimseler için, bu işe gönül veren çalışma arkadaşlarımızla birlikte yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dernek olarak, yalnızca maddi yardım ulaştırmaktan ziyade, insan ruhunun farkında olmayı ve yardımlarla birlikte sevgi ve kardeşliği de gittiğimiz her bölgeye ulaştırmayı önceliyoruz. Resulullah'ın (sas) yetimler ve yoksul kimseler için çabalayanlar hakkında verdiği müjdeleri düstur edinerek, her türlü yardımı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz. İncitmeden yardımlaşmayı ırk, dil ve renk farketmeksizin kucaklaşmayı önemsiyoruz. Dernek olarak mazlumlara açılan yaraları sarmak için buradayız.

 

Vizyonumuz

Daha fazla yardım faaliyetleri düzenlemeyi ve bakımını üstlendiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerin ve yetimlerin sayısını arttırmayı, kardeşlikte ve yardımlaşmada örnek teşkil eden, ekibini ve çalışma alanını büyütmüş bir dernek olmayı temenni ediyor ve bunun için çalışıyoruz.



Diğer Projeler