Uweys Al Karani Okulu

Uweys Al Karani Okulu

Derneğimiz ihtiyaç sahibi bölgelerde çalışma yaparken, maddi desteğin yanı sıra göç ve savaş sonrası düzenleri bozulan mazlumlara hayata yeniden tutunabilme fırsatı sağlamayı hedefliyor. Bu yüzden gittiğimiz bölgelerde ihya niteliği taşıyan okul inşası yürütüyoruz. Eğitim bilinçli bir bireyin yetişme aşamasında temel yapı taşı niteliğindedir.

Çocukların yaşadıkları zulüm ve ağır travmatik olaylar sonrasında hayata adapte olabilmeleri için bireyleri merkeze alan, öğretici geliştirici eğitim metodunu önceliyoruz. Şuan aktif olarak Suriye'de iki eğitim kurumumuz bulunuyor. Bunlardan biri anaokulu ve ilkokul eğitim seviyelerini kapsayan Darul İlm diğeri ilkokul ve ortaokul eğitim düzeylerini kapsayan Üveys Al Karani okulumuz.

Bu iki kurumumuzda çocuklar için öğretici etkinlikler ve motor gelişimlerine katkı sağlayacak materyaller ile desteklemeye çalışıyoruz.  Fiziksel ve zihinsel aktivitelerin yanı sıra çocukların özgüven kazanmalarını önemsiyoruz çünkü hayata dezavantajlı bir yerden başladılar.

Akranlarıyla aralarındaki mesafeyi kapatmaları için elimizden gelen desteği sağlamak adına her zaman hazır bulunduğumuzu belirtmek isteriz. Gelişime ve değişime açık yapısıyla, hayat boyu sürecek olan öğrenim durumu için başladığımız eğitim programlarımızı zamanla geliştirmeyi hedefliyoruz.

Eğer hayal edebiliyorsanız yapabilirsiniz çocuklar. Bir çocuğun eğitimi için sponsor olabilirseniz eğer hayallerini sınırlarının ötesine taşımasına vesile olabilirsiniz. Çocuklar dünya tarlasının his kokulu çiçekleri. Onlar için bu kadarını yapmaya değmez mi?

Detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bağış Yap


Öncüler Yarışması



Diğer Projeler